Overlanding/Off Road/On Road

De nedanstående utbildningarna genomförs också på Ring Knutstorp men skulle frågan komma upp har vi alternativ. Till Steg 1 & 2 och Bärgning Steg 1 – 3 behöver du din egen bil.

Steg 1, 1 dag

Overlanding, Off Road & On Road, Ring Knutstorp
Förstå vad bilen kan och hur du kan hjälpa till. Samspelet bil/förare. Lagar och regler. Overlanding och naturen. Utrustning för nybörjare. Körteknik ”off & on Road”, hjälpas åt. Guidning. Lättare bärgning. Hur uppför sig bilen i terräng. Bilkontroll. Mer guidning. Mer utrustning. Mer bärgning. ”Tread Lightly”. Lastning.

Innehåll: Lagar och regler – vad får vi göra, och inte. ”Tread Lightly”. Hur ser andra på oss och vad kan vi göra åt det. Njuta av det vi får göra. Olika drivsystem – vad gör ett bättre än ett annat? Vi sätter bilen på rullar. Utrustning – för nybörjaren. Och den mer erfarne. Lastning – tyngdpunkt. Guidning med tecken. Körteknik – lär känna din bil, på asfalten och utanför. Bilkontroll. Mer guidning.

Fm./em fika och lunch ingår. Max antal deltagare 5 Priset är 4.950:- /deltagare
dan@baldur.nu / +46 708 11 66 88

Här kör vi på vårt, av myndigheterna godkända, körområde i Småland. Utanför Strömsnäsbruk.

Steg 2, 1 dag

Nu är vi i skogen Omsätta de erfarenheter du fått tidigare som både förare och guide. Vi har ett antal spår, vi börjar lite lättare och höjer ”ribban” succesivt.

Innehåll: Vi har ett antal spår och beroende på bilar (lågväxel behövs), och er deltagare, tacklar vi dom. Vi turas om att guida och köra. Tillfälle att wincha … och att diskutera/ byta erfarenheter.

Fm./em. fika och lunch ingår. Priset är 4.950:- /deltagare
dan@baldur.nu / +46 708 11 66 88

Steg 3, 4 – 5 dagar

Off Road, Moab, Utah, USA ”Moab – ett äventyr med mersmak! ”Är man det allra minsta intresserad av offroad och vackra naturupplevelser är Moab något av ett himmelrike. Moab hör till de mest kända offroad områdena i USA, och världen. Dit åker de som vill köra i en fantastisk natur av vidsträckta sandstensklippor, upplevelsen liknar ingenting av det vi har Sverige. Max antal deltagare 5 bilar, 10 personer. /Citat 4Wheel Drive

Offert på förfrågan!
dan@baldur.nu / +46 708 11 66 88