Om 4×4 Event

4x4Event startade 2010 som ett företag som erbjöd körning med Jeep bilar över stockhinder på Österlen i Skåne. Numera är vår huvudbas på motorbanan Ring Knutstorp i nordvästra Skåne. Över tiden har vi utvecklats. Vi har arrangerat evenemang med ett stort antal SUV:ar av också andra märken än Jeep. Det har varit lanseringar, utbildningar av säljare, även från andra länder, konferenser och så vidare. Våra bilar har transporterats till olika platser i Skandinavien så att deltagare inte ska behöva resa så långt. Kort sagt vi är flexibla.

Vi har stor erfarenhet, Dan, ägare, har varit bilbranschen trogen sedan 16-årsåldern. I början av 90-talet flyttade Dan utomlands och arbetade globalt med Chrysler, Jeep och Dodge. Då började intresset för Jeep och ”offroading”. I Sverige innan 4x4Event handlade mycket om Jeep Academy och Jeeps engagemang på Kolmårdens Djurpark.

Jerk har ”offroadat” i mer än 40 år. Under de senaste 20 åren har det varit bland annat Land Rover, Volvo och VW, speciellt Touareg. Jerk är nästan ”norrman” efter oerhört många aktiviteter i landet under ett antal år. Han är också utbildad och licensierad av Land Rover i England. Han är certifierad som en ”4-Wheel Drive Trainer” av International 4-Wheel Drive Trainers Association i USA. Det är inte många son slår honom i ekonomikörning och han är en hejare med en winsch.